Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ – НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ПРАЦЮЮЧОЇ ЛЮДИНИ

Дата: 21.05.2019 14:17
Кількість переглядів: 552

СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ – НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ПРАЦЮЮЧОЇ ЛЮДИНИ

            За рахунок коштів Фонду соціального страхування України реалізується ціла низка програм соціального захисту працюючої людини. Перш за все, це виплата матеріального забезпечення застрахованим особам, медико-соціальна реабілітація, ефективне лікування у лікувально-профілактичних закладах. Усі застраховані особи відповідно до індивідуальних програм реабілітації, складених МСЕК, забезпечуються повним обсягом необхідної медичної допомоги та реабілітаційних заходів: проводиться стаціонарне, амбулаторне, відновлювальне лікування в санаторіях. Реабілітаційні послуги надаються санаторіями із висококваліфікованим медичним персоналом і потужною лікувальною базою курортів Трускавець, Моршин, Одеса, Бердянськ, Миргород, місцевого санаторію «Остреч» та інших.

          Упродовж 4 місяців 2019 року Чернігівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області профінансовано надання допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах і допомоги на поховання для понад 14 тис. застрахованих осіб на суму 39127,6 тис. гривень.

          У випадку, коли застрахована особа отримала виробничу травму або професійне захворювання, Фонд проводить оплату лікування всіх прямих наслідків страхового випадку, що пов’язаний із виконанням службових обов’язків, з метою якнайшвидшого відновлення здоров’я застрахованої особи. Також фінансуються витрати на додаткове харчування, придбання ліків, спеціальний медичний, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування, протезування, санаторно-курортне лікування, придбання спеціальних засобів пересування тощо, якщо потребу в них визначено висновками МСЕК та індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю.

          Страхові виплати щомісяця фінансуються для 1394 потерпілих на виробництві та членів їх сімей. Сума середньомісячного розміру страхової виплати на одного потерпілого на виробництві та особу, яка має на це право в разі смерті потерпілого, станом на 01 квітня в цілому по Чернігівському відділенню становила 1859 гривень.

Задля збереження здоров’я та життя працюючої людини Фондом соціального страхування України постійно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці.

Безпечні умови праці та здоров’я працюючої людини – головна мета діяльності Фонду соціального страхування України.

 

Тетяна Мурашко, начальник Чернігівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь