Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Під час виконання службових обов’язків у 2017 році травмувались 4 965 осіб

Дата: 23.02.2018 11:11
Кількість переглядів: 684

23.02.2018

Під час виконання службових обов’язків у 2017 році травмувались 4 965 осіб

 

Протягом 2017 року робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України зареєстровано 4 965 потерпілих на виробництві. З них 332 випадки виявилися смертельними. Зафіксовано зменшення кількості смертельно травмованих осіб порівняно з 2016 роком на 8,8% (32 випадки). Водночас, загальна кількість нещасних випадків на виробництві зросла на 4,2% (199 випадків).

По Україні до переліку найризикованіших професій за рівнем виробничого травматизму потрапили гірник очисного забою, водій автотранспорту та прохідник. Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки України є добувна промисловість і розроблення кар’єрів. Доля нещасних випадків тут складає 18,9% (936 осіб травмовано, з них 31 – смертельно).

Найбільше смертельних випадків зафіксовано у сфері транспорту і логістиці – з 487 випадків травматизму 65 виявилися смертельними.

Безпосередньо на підприємствах, в установах та організаціях м. Чернігова за минулий рік зареєстровано 50 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, у т.ч. 1 зі смертельним наслідком. За 2016 рік зареєстровано 41 нещасний випадок, в яких постраждало 43 особи.

Випадків зі смертельним наслідком у 2016 році не зареєстровано. На Чернігівських підприємствах та організаціях найбільше травмуються вчителі, електромонтери, прибиральники службових приміщень, працівники закладів медицини. І якщо електромонтери травмуються під час роботи в діючих електроустановках, то працівники інших вищевказаних професій отримують травми внаслідок падіння під час пересування по території підприємства (організації). 

Для м. Чернігова найбільш травмонебезпечними стали: освіта – 5 потерпілих,  енергетика – 5 потерпілих,  медицина – 4 потерпілі особи.

Як зазначає директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков: «Одним із важливіших шляхів зменшення рівня виробничого травматизму є об’єднання зусиль усіх зацікавлених сторін – Фонду, держави, роботодавців, профспілок і самого працівника із забезпечення дотримання правил охорони праці, адже переважна більшість нещасних випадків трапляється через організаційні причини. У бюджеті ФССУ на цей рік ми передбачили 22,6 млн. гривень на профілактичні заходи, зокрема, навчання спеціалістів, які вирішують питання охорони праці, розроблення відповідних нормативно-правових актів, проведення комплексу заходів з пропаганди безпечних і нешкідливих умов праці».

 

Чернігівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України

в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь