Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

За 10 місяців роботи Фонд соцстрахування провів реформу і забезпечив безперебійні виплати

Дата: 24.05.2018 11:03
Кількість переглядів: 572

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-39, press@fssu.gov.ua

 

24.05.2018

 

За 10 місяців роботи Фонд соцстрахування провів реформу і забезпечив безперебійні виплати

Менше 10 місяців тому в Україні повноцінно запрацювала нова структура – Фонд соціального страхування України (ФССУ). Новостворений цільовий фонд об’єднав фонди соцстрахування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків на виробництві і здійснює всі функції за загальнообов’язковим державним соціальним страхування з 01.08.2017.

Попри складну та довготривалу реорганізацію, що тривала більше двох років, новостворений Фонд соцстрахування забезпечив надання всіх виплат і соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим на виробництві вчасно і в повному обсязі, здійснив осучаснення та суттєве збільшення щомісячних страхових виплат потерпілим та членам їх родин, провів переформатування механізму направлення на медичну реабілітацію працевлаштованих і санаторно-курортне лікування потерпілих на виробництві, а також започаткував принципи прозорості й оперативної звітності.

Хто має право на отримання виплат і послуг від Фонду?

Застрахованим у ФССУ є кожен офіційно працевлаштований або ФОП (тобто ті, хто сплачує та/або за кого сплачується ЄСВ). Сьогодні таких осіб більше 12 млн – кожен з них має право на виплати та соціальні послуги від Фонду у разі настання страхового випадку.

На які послуги від Фонду соцстрахування мають право українці?

Зокрема, саме ФССУ здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу по вагітності та пологах, допомогу на поховання; фінансує щомісячні страхові виплати та надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей; гарантує курс реабілітаційного лікування після перенесених важких захворювань і травм; опікується особами з інвалідністю, які повністю або частково втратили працездатність через професійну діяльність тощо.

Усі зазначені види матеріального забезпечення та страхових виплат гарантуються Фондом і надаються своєчасно та в повному обсязі завдяки збалансованому бюджету.

Які реформи провів Фонд?

Фонд соціального страхування перевів соціальні послуги, що надаються за рахунок його коштів, на адресний механізм, що дозволило забезпечити прозорість роботи, збільшити ефективність і доступність.

Зокрема, впроваджено принципово новий механізм забезпечення потерпілих санаторно-курортним лікуванням за власним вибором санаторно-курортного закладу, а з     01 січня 2018 року Фондом проведено реформу надання застрахованим особам відновного лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. За результатами реформи покриття потреби працевлаштованих українців у безоплатній, профінансованій Фондом реабілітації після перенесених захворювань і травм становить 100%, пацієнтам надано право самостійного вибору санаторію для проходження лікування, процедура направлення на реабілітацію суттєво спростилась. Наприклад, аби сьогодні отримати реабілітацію за кошти Фонду, потрібно надати лише паспорт і ідентифікаційний код.

Сьогодні всі застраховані, які знаходяться в стаціонарі лікувального закладу та потребують медичної реабілітації, гарантовано отримують її за кошти ФССУ.

Показники роботи Фонду

Фонд соціального страхування України реалізує політику оперативної звітності з метою забезпечення прозорості своєї роботи.

Так, за оперативними даними:

– у Фонді соціального страхування України застраховано – більше 12 млн осіб;

– кількість застрахованих осіб, які отримали матеріальне забезпечення від Фонду з початку 2018 року – 1,36 млн осіб:

  • надано допомог по тимчасовій непрацездатності (за лікарняними листками) – 1,29 млн застрахованим особам на суму більше 3 млрд грн;
  • надано допомогу у зв’язку із вагітністю та пологами з початку року – 66,3 тис. жінкам;
  • профінансовано допомог на поховання – по 4,2 тис. страхових випадках;

– щомісячні страхові виплати за результатами перерахунків, здійснених Фондом, з початку року зросли в середньому на 40,6% та виплачуються понад 207 тис. потерпілих на виробництві та членам їх сімей;

– з початку року забезпечено реабілітаційним лікуванням в санаторно-курортних закладах за вибором застрахованих осіб – більше 11 000 осіб (за результатами І кварталу показники збільшились на 17%);

– кількість закладів охорони здоров’я, що можуть направляти застрахованих осіб на реабілітацію за кошти ФССУ, – збільшилась у 3,5 рази;

– з початку року погоджено заявок на забезпечення санаторно-курортним лікуванням потерпілих на виробництві – 4 945.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

(044) 206-14-39, 097-723-67-16


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь