Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

У I півріччі допомогу по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування отримали понад 86 тис. жінок

Дата: 06.07.2018 10:56
Кількість переглядів: 618

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-39, press@fssu.gov.ua

 

06.07.2018

 

У I півріччі допомогу по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування отримали понад 86 тис. жінок

За оперативними даними Фонд соціального страхування України профінансував надання допомоги по вагітності та пологах у розмірі 100% середньої заробітної плати для понад 86 тис. застрахованих осіб. Загальна сума нарахованих у першому півріччі 2018 року виплат склала понад 1,9 млрд гривень.

Для отримання допомоги по вагітності та пологах за рахунок коштів Фонду соціального страхування України отриманий у лікувально-профілактичному закладі листок непрацездатності необхідно передати роботодавцю не пізніше 12 календарних місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами. У разі роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Сума допомоги по вагітності та пологах, що надається за рахунок коштів ФССУ, обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами. Особам, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають стаж менше 6 місяців, розмір допомоги розраховується, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із двократного розміру мінімальної заробітної плати.

Для надання матеріального забезпечення застрахованій особі роботодавець на підставі листка тимчасової непрацездатності заповнює заяву-розрахунок за встановленою формою і передає її до робочого органу виконавчої дирекції Фонду за місцем обліку.

Зазначений вид допомоги виплачується застрахованій особі у найближчий після дня призначення строк, встановлений для виплати заробітної плати.

Також за рахунок коштів ФССУ здійснюється фінансування листків непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами терміном 14 днів, що були видані додатково до основного листка непрацездатності в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

04.07.2018

 

У першому півріччі Фонд соціального страхування профінансував понад 2,2 млн лікарняних листків

За оперативними даними, упродовж I півріччя 2018 року Фондом соціального страхування України було профінансовано надання допомоги з тимчасової втрати працездатності більше, ніж 1,5 млн застрахованих осіб за 2,2 млн лікарняними листками. Загалом ФССУ компенсував втрату заробітку за понад 19 млн 500 тис. днів.

Допомога по тимчасовій втраті працездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу). Підставою для призначення допомоги є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності.

Зазначимо, Фонд соціального страхування України компенсує застрахованим особам втрату заробітку за період хвороби або травми з 6-го дня непрацездатності.

Упродовж 2017 року Фондом було профінансовано більше 4 млн лікарняних листків, на що направлено майже 9,5 млрд гривень.

Розмір допомоги у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності залежить від страхового стажу та виплачується в таких розмірах:

1) 50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;

2) 60% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 3 до 5 років;

3) 70% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж від 5 до 8 років;

4) 100% середньої заробітної плати (доходу) – страховий стаж понад 8 років;

5) 100% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають пільги відповідно до законодавства.

Застраховані особи, які протягом 12 місяців перед настанням страхового випадку мають страховий стаж менше 6 місяців, мають право на допомогу по тимчасовій непрацездатності, виходячи з нарахованої заробітної плати (доходу), з якої сплачуються страхові внески, але не більше за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь