Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

У громаді буде дві опорні школи: Іванівська та Количівська

Дата: 11.05.2018 16:41
Кількість переглядів: 1281

Таке рішення прийняла відповідна комісія учора, 10 травня. Попередньо члени комісії вивчили презентаційні програми шкіл, а в день конкурсу заслухали їх директорів.

Обрання опорного закладу — це не змагання сіл громади. Адже ми маємо одну мету: якісна освіта для усіх дітей. Зараз громада вимушена дофінансовувати освітню та медичну галузь, опорна ж школа зможе отримувати більшу підтримку від держави, - упевнений Сергій Гарус, голова Іванівської ОТГ. 

Ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій Заліський переконаний, що наразі основним завданням кожної школи є прораховунок перспектив. Тож акцент — на забезпеченні профільного навчання. Опорний заклад має набирати мінімум два класи старшої школи, аби діти могли обрати наприклад між гуманітарним напрямом і фізико-матиматичним.

Для того, аби обидва заклади набрали необхідну кількість учнів для визначення обраного статусу, варто реорганізувати школи в довколишніх селах.

Відтак філіями Количівської опорної школи стануть Ладинська, Ягіднянська ЗОШ І-ІІ ступенів, Краснянська ЗОШ з пониженням до І-ІІ ступенів. До Іванівської опорної школи підвозитимуть дітей з сіл Слобода, Буди та Вікторівка.

Як зазначив Сергій Гарус, такий розподіл не обмежуватиме вибір учнів, адже підвіз школярів здійснюватиметься до обраного ними навчального закладу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь